Xəstəlik zamanı pəhrizdən ağır qidaları xaric etməli və daha çox maye qəbul etməlisiniz.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt Nadejda Çernışova Lenta-ru-ya danışıb. Mütəxəssis izah edib ki, insanlar xəstə olanda onların iştahı adətən azalır, ona görə də mədə-bağırsaq traktını “zorla yükləməyə” ehtiyac yoxdur. Həkim əlavə edib ki, bu yolla orqanizm enerjiyə qənaət edir, ona görə də qidalar asanlıqla həzm olunmalıdır.
"Ağır, yağlı, ətli yeməklər, hisə verilmiş ətlər, marinadlar, tərəvəz turşuları - bunların heç birinə ehtiyac yoxdur. Yüngül pəhriz olmalıdır: südlü xörəklər, yumurta, toyuq əti, qiymə formasında olması yaxşıdır ki, asanlıqla həzm olunsun. Porsiyalar kiçik olmalı, pəhriz müxtəlif olmalıdır", - ekspert bildirib.
Eyni zamanda, o, xəstə insanlara daha çox maye və su qəbul etməyi məsləhət görüb, çünki bunun sayəsində xəstəliyin patogenlərini, istehsal etdikləri toksinləri və bədəndən zərərli maddələri tez bir zamanda çıxara bilərsiniz. Mütəxəssis mümkün qədər çox adi isti su içməyi tövsiyə edib. Suya limon əlavə edə bilərsiniz, lakin şəkər arzuolunmazdır.
Aytən Məftun