Yazda C vitamini çatışmazlığını mövsümdənkənar meyvələrin köməyi ilə kompensasiya etmək mümkün olmayacaq.
Publika.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı dietoloq Rimma Moisenko deyib.
O, mövsümi olmayan meyvə və giləmeyvələrin təhlükələrindən danışıb.
Moisenkonun sözlərinə görə, istixana meyvələri təbii şəraitdə yetişdirilən giləmeyvə və meyvələrlə eyni deyil:
“Biz yalnız gözü sevindirə bilərik. Orada az miqdarda vitamin və mineral var. Onlar yığım və daşınma zamanı itirlər”.
Moisenko əlavə edib ki, uzun məsafələrə daşınarkən meyvələrin konservləşdirilməsi və dezinfeksiya edilməsi üçün müxtəlif kimyəvi maddələrdən istifadə olunur ki, bu da allergiyaya səbəb olur.
Mütəxəssis ekzotik və mövsümdənkənar meyvələr əvəzinə düzgün qablaşdırılan və aşağı temperaturda saxlanılan yerli giləmeyvələrlə qidalanmağı tövsiyyə edir.