Bəzi insanlar qış aylarının sevimli yeməyi olan balıq yedikdən sonra şişkinlik və yorğunluq hiss edə bilərlər. Məlumdur ki, balıq yeməkləri tərkibindəki yağlara və bişirmə üsullarına görə çox vaxt ağır olur. Amma bunun üçün təbii vasitə var.
Publika.az xəbər verir ki, balıq yeməkləri dadlı olsa da, ağır yeməklərdir. Xüsusilə mədə problemi olan insanlar tərəfindən istehlak edildikdə qısamüddətli şişkinlik və yorğunluğa səbəb olan balıqların bu təsirini aradan qaldırmaq üçün istifadə edə biləcəyiniz təbii bir üsul var.
Balıq yeyərkən mədə problemlərindən qoruyan təbii üsul olan bu qidalanma ipucunu asanlıqla tətbiq edə bilərsiniz. Rahatlıqla balıq yemək üçün təbii üsul budur:
Balıq yedikdən sonra yorğunluq və şişkinlik şikayətləri yaranarsa, bu, qan şəkərinizin azaldığını göstərir. Bu zaman bir tikə halva yemək qan şəkərinizi yenidən yüksəldəcək və sizi yorğunluq və şişkinlik şikayətlərindən qoruyacaq.
Eyni zamanda balıqdan sonra halva yemək həzmi tənzimləyir. Dənizlərin çirklənməsi səbəbindən balıqlarda ağır metallar var. Halva isə ağır metalları xaric edir.
Aysel Şahmar