"Yağlı ət və konservlərin nəzarətsiz istehlakı kolorektal onkologiyanın əksər hallarının yaranmasına və infişaf etməsinə səbəb olur",
Publika.az xəbər verir ki, bunu tibb elmləri namizədi, cərrah və onkoloq İvan Karasev xərçəngə tutulma riskini artıran məhsullardan danışarkən deyib.
Həkim qeyd edib ki, bu məhsulu qəbul etdikdən sonra həzm prosesi həmişə adekvat şəkildə getmir:
"Bağırsaqda xroniki iltihabı dəqiq dəstəkləyən fermentasiya məhsulları qalır. Həftədə bir dəfədən artıq ət yemək tövsiyə olunmur. Balıqlara tərəf getmək daha yaxşıdır", - o vurğulayıb.
Daha əvvəl onkoloq cərrah Əli Cümxəvala xəbərdarlıq etmişdi ki, kişilərdə süd vəzilərinin böyüməsi və həssas olması xaya xərçənginin inkişafından xəbər verə bilər.
O, simptomun adətən hamilə qadınlarda istehsal olunan hormonun səbəb olduğunu izah edib.
Hüseyn İbadlı