C vitamini qaynağı olan portağalın immuniteti gücləndirməkdən başqa da bilmədiyimiz müxtəlif faydaları var.
Publika.az xəbər verir ki, portağalın faydaları arasında mədə problemlərini aradan qaldırması da var. Portağalı darçınla qarışdırıb istifadə etmək bağırsaq tənbəlliyi kimi bilinən qəbizliyi müalicə etməyə kömək edir.
Portağal qabığının tərkibində pektin adlı maddə var. Pektin su ilə qarışdıqda geləbənzər maddəyə çevrilir və bu qarışım bağırsaqlardakı artıqların yumşalaraq getməsinə kömək edir. Eyni zamanda portağalda olan liflər bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyərək qəbizliyi aradan qaldırmağa kömək edir.
Bunu hazırlamaq üçün əvvəlcə portağalı soymadan incə doğrayın. Sonra bir qaba darçın tökün və portağal dilimlərini qabın içinə qoyun, üzərinə darçın səpin. Sonra portağal dilimlərini yeyin və 1 stəkan su için. Qısa müddətdə qəbizlikdən xilas olacaqsınız.
Roza Şəfiyeva