20.05.24 | Bakı 22.03° C |
19:05:30
Lent :

Bu qida iltihaba səbəb olur, beyni parçalayır

05:00 29.01.2024
SƏHİYYƏ
ads
Həkim beyni "sındıra" bilən bir məhsul adlandırdı

Dietoloq Yelena Solomatina tez-tez qızardılmış kartof istehlakının beyin üçün mümkün mənfi nəticələri barədə xəbərdarlıq edib.

Publika.az xəbər verir ki, o, bu barədə "Sputnik" radiosuna müsahibə verib.

Dietoloq vurğulayıb ki, yüksək glisemik indeks qızardılmış kartofu orqanizmdə müxtəlif patoloji prosesləri, məsələn, qan damarlarının divarlarını zədələməyə qadir edir.

Onun sözlərinə görə, qaynadılmış kartofdan fərqli olaraq, qızardılmış kartof yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, tez-tez iltihaba və qanda qlükoza səviyyəsinin artmasına səbəb ola bilər.

"Bu proseslər, öz növbəsində, qan damarlarının divarlarında xolesterin lövhələrinin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər ki, bu da qan dövranını maneə törədir və beyinə lazımi maddələrin verilməsini pozur.

Beyin oksigen və qida çatışmazlığına başlayır, bu da problemlər yaradır. Beyin parçalanmağa başlayır, neyronlar ölür", - Solomatina izah edib.

Hüseyn İbadlı


TEGLƏR
Müəllif : Qutb .Az
Yorum yaz
    Səsvermə
    Saytımızı bəyəndiniz?
    117 səs
    Aktual videolar
    Bizi izlə
    Reklam
    ads
    Qarışıq xəbərlər
    Hava durumu
    Bakı
    22.03° C
    Kalendar
    Məzənnə
    Taglər

    Qutb.az